blogg.jenniesoderberg.se

blogg.jenniesoderberg.se

Ella & Rebecka

Här skriver jag om tvillingarna, i den mån jag hinner och kan.

Sjukt slut på 2008

TvillingarnaSkapad av Jennie 2009-01-01 15:40:40

Vi lyckades fira julafton tillsammans i alla fall. Men på juldagen började Rebecka hosta och på annandagens morgon hade både hostan och andningen försämrats så att det blev ambulansfärd till Västerås lasarett för Rebecka och mig efter samtal till 112. Rebecka blev inlagd på barnkliniken där. Hon fick syrgasgrimma och inhalationer varje timme. Hon ville varken äta eller dricka så de satte in en matsond på henne också. Vi har turats om att bo hos henne på natten, och Ella har bott hos mormor och morfar.

I tisdags fick vi komma hem på permission, och på nyårsaftonens morgon blev vi utskrivna. Rebecka får fortsätta inhalationerna hemma några veckor till samt äta antibiotika. Vi vet inte riktigt vad det var som orsakade allt, men det var antagligen något elakt virus som satte sig i hennes luftvägar och hon får det extra jobbigt eftersom hon var för tidigt född.

Dagen innan vi ska åka hem så kräks Ella hemma hos mormor och morfar. Hon får feber och kunde varken behålla mat eller dryck. Följande natt kräks även jag och kusin Frida som varit på besök dagen innan. Rebecka och hennes pappa sover ensamma hemma och jag och Ella sover hos mormor och morfar för att inte riskera att smitta pappa och Rebecka. Idag mår alla bra. Nästa år ska vi försöka fira nyåret tillsammans. Friska.

  • Kommentarer(3)//blogg.jenniesoderberg.se/#post46