blogg.jenniesoderberg.se

Ok då, ett inlägg tillTvillingarna

Skapad av Jennie 2009-09-14 10:51:43

Vi har ju glömt att berätta hur mycket det pratas och snackas hemma hos oss nu för tiden. Och två veckor på förskola har gjort en hel del, nu spontansjunger dom också.

Dom kan bl.a. säga:
Ko (=sko)
moffa/ho-haa (=morfar)
mommo (=mormor)
Gona, Mona (=Gunnar, Malin)
Fi, Boba, Ia (=Ann-Sofi, Bobby, Frida)
Ish (=cheese)
Ko-kaa (=en blandning av "kaka" och "cookie")
Long (=Ballong)
Fån (=Telefon)
Gana (Vet vi inte riktigt, vi tror det är "grandma", alltså farmor)

...och många fler. Vi har hört första meningen också: Konna mamma (=mammas skor)

Som ni ser har många engelska ord fastnat. Very international children. smiley

Blog image

Hej då!

Sista inlägget...Tvillingarna

Skapad av Jennie 2009-09-11 15:15:47

Nu var det länge sedan vi skrev något här i bloggen. Jag har börjat jobba och tjejerna har börjat på dagis. Det har gått två veckor och har funkat bra. Lite krokodiltårar när man ska lämna på morgonen, men det går snabbt över. Dom sover och äter bra på dagis och verkar trivas.

Härom helgen var vi på besök i Halmstad, och vi hade nya vagnen med oss. I den finns ingen "vägg" mellan sistarna som det är på gamla vagnen. Det gör att tjejerna kan kramas med varandra utan problem. På en promenad i Hamstad centrum såg vi helt plötsligt att de sitter och gosar med varandra. Hur fint som helst.

Blog image

Detta blir vårat sista inlägg i denna blogg. Det har varit jättekul att läsa allas kommentarer, och vi ska försöka spara allt på ett bra sätt så att Ella och Rebecka kan läsa senare.

Glasspuss!Tvillingarna

Skapad av Jennie 2009-06-28 22:04:23

Rebecka hälsar:

Blog image

Soliga dagar hemma i trädgårdenTvillingarna

Skapad av Jennie 2009-05-24 20:46:54

Kolla in vilka coola och söta sommarflickor!

De första solglasögonen är införskaffade lagom till fina soliga sommardagar. De gula blommorna (som tyvärr växer på föräldrarnas gräsmatta) är fina, men smakar lite konstigt.

Vem som är vem, det ser ni väl..? smiley

Hopp hopp hopp!Tvillingarna

Skapad av Jennie 2009-04-30 08:30:49

I lördags var tjejerna hemma hos moster hela dagen. Där fick de glass och så fick de hoppa i studsmattan. (Med lite hjälp förstås..) Solen sken hela dagen. På väg hem somnade de båda två i bilen efter en hel dag av lek och bus.Blog image

Påskflickor på utflyktTvillingarna

Skapad av Jennie 2009-04-25 17:12:30

Nu kommer (äntligen!) fler bilder på tjejerna!

Tiden går jättefort, och de har vuxit och blivit så stora sedan sist vi skrev här. Vi har börjat gå på öppna förskolan och det tycker vi är jätteskoj. Tjejerna är inte alls blyga utan går gärna fram till andra mammor, pappor och barn och "pratar". De leker oftast på olika håll också, vilket bara är positivt. (Förutom för mamma som får springa emellan)

Påsken firades hos farmor. Självklart ville vi ha en påskfoto på de två påskflickorna, och det riggades av mamma, pappa och farmor (som för övrigt syns avbildade i fönstret nedan...) Kinder målades och bakgrunden pyntades med ris. Små dekorationsägg delades ut för att de små händerna skulle hållas stilla, bara för en sekund.

Blog image

Samma helg köpte vi cykelhjälmar till flickorna och gjorde en cykelutflykt! Rebecka fick sitta i pappas och farbrors gamla cykelstol.

Blog image

Vi stannade till vid en närliggande sjö och tittade på fåglar, kottar och myror. Vi fikade saft och bullar. Ella hittade en eldplats och lyckades få tag i en kolbit. Den stoppade hon i munnen. Mums mums...Blog image

Blog image

På fika hemma hos mormor och morfarTvillingarna

Skapad av Jennie 2009-02-01 18:05:35

Blog imageGlada tjejer på besök hos mormor och morfar. Där serverades Mariekex. Snart är det dags för kvällsgröten.

Dansa dansa!Tvillingarna

Skapad av Jennie 2009-01-31 15:01:10

Vi har lärt oss massa saker: slänga slängpussar, vinka (åt fel håll, men ändå), pussas (med öppen mun och mycket dregel), ställa sig upp och sätta sig ner igen, och.. dansa! Ella gungar till höger och vänster medan Rebecka skumpar upp och ner. Just nu är det Felix reklam, Popcornlåten och Katy Perry's "Hot 'n Cold" som är bäst.

Blog image